Orkesten
Harriet Krijgh

Harriet Krijgh

Cello

Harriet Krijgh

Cellist Harriet Krijgh kreeg haar eerste lessen al toen ze nog maar vijf jaar oud was. Haar opleiding volgde ze aan de conservatoria van Utrecht en Wenen en de Kronberg Academy in Duitsland. In 2008 won ze het Prinses Christina Concours, maar haar grote doorbrak kwam toen ze in 2015 tijdens het concours van de Cello Biënnale in Amsterdam zowel de eerste prijs als de publieksprijs won. Sindsdien is ze een van de meest gevraagde cellisten van ons land. Ze speelde samen met onder anderen het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Boston Symphony Orchestra en de Wiener Symphoniker.


Daarnaast heeft Krijgh haar sporen verdiend in de kamermuziek. Naast talloze recitals was ze enige tijd artistiek leider van het International Chamber Music Festival in Utrecht en speelde ze onder meer in het befaamde Artemis Quartet. Nog steeds heeft ze haar eigen zomerfestival ‘Harriet & Friends’ in het Oostenrijkse Burg Feistritz. Ze maakte diverse cd’s met werken van onder meer Haydn, Brahms en Rachmaninoff. Sinds 2018 heeft ze een exclusief contract bij het label Deutsche Grammophon.

 

Regelmatig studeert Harriet Krijgh zonder fysiek te spelen, maar de bewegingen te visualiseren:

Dat is heel intensief. Er blijken dan minuscule spieren in je handen een heel klein beetje te bewegen. Daardoor train je heel goed en krijg je een heel goed overzicht in je hoofd over de muziek.