Orkesten
Krista Audere

Krista Audere

Dirigent

Krista Audere

De Letse Krista Audere begon haar studie koordirectie aan de Domschool in Riga en vervolgde die aan de Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Stuttgart. Ze verhuisde naar Nederland en sloot haar opleiding cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2021 won ze in Zweden de Eric Ericson Award, een van de belangrijkste prijzen op het gebied van koordirectie. De jury prees haar ‘buitengewone energie en dynamische poëtische kwaliteit’. Inmiddels is Audere een van de meest gevraagde koordirigenten van ons land. Ze is vaste dirigent van het Kamerkoor Venus, het VU-Kamerkoor en het Wageningse Studenten Koor.

 

In de afgelopen jaren trad ze als gastdirigent op bij onder meer het Nederlands Kamerkoor, het Groot Omroepkoor en Cappella Amsterdam. In het buitenland dirigeerde ze het Deens Nationaal Vocaal Ensemble, het WDR Rundfunkchor Köln en de BBC Singers. Audere is ook actief als zangeres en zong mee met koren als het Lets Radiokoor en Cappella Amsterdam.

Ik herinner me de dag dat ik mijn handen voor het eerst optilde. Ik weet zeker dat ik toen de klank van een koor in mijn hoofd had, geen violen.

Audere in een interview op de website van Kamerkoor Venus