Orkesten
Raoul Steffani

Raoul Steffani

Bariton

Raoul Steffani

Bariton Raoul Steffani volgde zijn opleiding aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen en aan de conservatoria van Amsterdam en Tilburg, waar hij summa cum laude afstudeerde. Hij was lid van de studio van de Opéra National de Lyon, waar hij debuteerde in de rol van Ramiro in L’heure espagnolei van Ravel. Van 2016 tot 2018 was hij lid van de Dutch National Opera Company. In dezelfde periode won hij enkele prijzen, waaronder in 2018 de GrachtenfestivalPrijs en de Dutch Classical Talent Audience Award. Steffani zong samen met diverse Nederlandse orkesten, zoals het Nederlands Philharmonisch Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest en Phion en trad internationaal op in grote zalen waaronder Het Concertgebouw in Amsterdam en de Elbphilharmonie Hamburg.

 

Zijn eerste cd met pianist Gerold Huber gooide meteen hoge ogen. ‘Dit is een exceptioneel goed debuutalbum voor een goed ontwikkelde zanger’, aldus de American Record Guide. In 2019 was hij artist-in-residence bij het Grachtenfestival Amsterdam. Eind 2022 schitterde hij bij De Nationale Opera in de productie Operetta Land van Steef de Jong. In augustus van dit jaar maakt hij zijn debuut bij de prestigieuze Bregenzer Festspiele.

Het zingen koos mij. Ieder kind zingt en de meesten houden er op een gegeven moment mee op. Ik ben gewoon doorgegaan en heb eigenlijk nooit gedacht: nu word ik zanger.

Steffani in een interview met Luister Magazine