Orkesten
Jeanine De Bique

Jeanine De Bique

Sopraan

Jeanine De Bique

De uit Trinidad afkomstige sopraan Jeanine De Bique wordt door de pers omschreven als ‘een van de meest opwindende sopranen die je tegenwoordig op het podium tegenkomt’. Ze is vooral bekend om haar perfecte uitvoering van het operarepertoire uit de 18e eeuw. Zo zong ze in diverse producties van opera’s van Händel en Mozart, onder meer in de Opéra National de Paris en de San Francisco Opera. Daarnaast heeft ze grote belangstelling voor de moderne opera. Zo zong ze onder andere mee in de wereldpremière van Caruso a Cuba van Micha Hamel bij De Nationale Opera.

Op het concertpodium trad ze op met gerenommeerde orkesten als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Los Angeles Philharmonic Orchestra en de Wiener Philharmoniker. Maar de veelzijdigheid van Jeanine De Bique reikt nog veel verder. Zo maakte ze samen met Joachim Horsley het nummer Le M’Mouri en had ze een gastrol in de Netflix-serie The OA. Voor haar debuutalbum 'Mirrors', met daarop barokke opera-aria’s begeleid door Concerto Köln, won ze een Edison.

Technisch onberispelijk, met haar lichte sterrenstem, die zweeft voordat hij op de oren van het publiek landt, als een muzikale meteorenregen.

OperaWire over het talent van De Bique