Orkesten
Daniel Ciobanu

Daniel Ciobanu

Piano

Daniel Ciobanu

‘Hij is een geboren verteller’, aldus De Nieuwe Muze over het schitterende debuut van Daniel Ciobanu in 2021 in Het Concertgebouw in Amsterdam. De Roemeense pianist volgde zijn opleiding aan de École Normale de Musique in Parijs en de Universität der Künste Berlin. Zijn grote doorbraak kwam in 2017 toen hij de zilveren prijs én de publieksprijs won tijdens de Arthur Rubinstein Competition in Tel Aviv. Sindsdien gaf hij recitals in prestigieuze zalen als de Elbphilharmonie in Hamburg, Carnegie Hall in New York en het Amsterdamse Concertgebouw. Hij trad hij onder meer op met het Gewandhausorchester Leipzig, de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen en het Royal Scottish National Orchestra.


In 2017 startte Ciobanu het succesvolle Neamt Music Festival in Roemenië. Daarin geeft hij talentvolle pianisten een podium, niet alleen in klassieke recitals, maar ook in jazzprogramma’s en experimentele concerten. Inmiddels heeft de pianist zijn eerste cd uitgebracht met daarop werken van onder anderen Prokofjev, Debussy en Liszt.

Zij leerde mij als kind eerst de schoonheid en het plezier van de muziek kennen, en daarna pas de technische uitdagingen.

Ciobanu over zijn allereerste pianolerares.