Orkesten
Bertrand Chamayou

Bertrand Chamayou

Piano

Bertrand Chamayou

Bertrand Chamayou volgde zijn opleiding aan de conservatoria in Toulouse en Parijs en sloot die af bij de beroemde pianopedagoog Maria Curcio in Londen. In 2001 was hij een van de finalisten van het Long-Thibaud-Crespin Concours in Parijs. Tegenwoordig behoort hij tot de meest vooraanstaande pianisten van Frankrijk. Hij speelde samen met gerenommeerde orkesten, waaronder het Gewandhausorchester Leipzig, het London Philharmonic Orchestra en het New York Philharmonic Orchestra. Daarnaast trad hij op in onder meer de Hamburgse Elbphilharnonie, de Wigmore Hall in Londen en Het Concertgebouw in Amsterdam. Ook gaf hij talloze concerten met zijn vaste muzikale partner Sol Gabetta.

Als enige musicus ooit won Chamayou tot vier maal toe de begeerde Victoires de la Musique Classique. Zijn cd met de complete pianomuziek van Ravel leverde hem in 2016 een ECHO Klassik op en in juni 2022 maakte hij een veelgeprezen opname van Vingt regards sur l’Enfant-Jésus van Messiaen. Momenteel is hij artistiek directeur van het Festival Ravel in Saint-Jean-de-Luz.

Je ziet nooit een wereldpremière van een half uur in de tweede helft van een concert. Als we dit niet proberen te doorbreken dan zijn we nooit in staat de publieke belangstelling voor klassieke muziek te verbreden.

Chamayou over de magere plek van moderne muziek in de concertzaal.