Orkesten
Nadine Sierra

Nadine Sierra

Sopraan

Nadine Sierra

Nog maar zes jaar oud kreeg de Amerikaanse sopraan Nadine Sierra haar eerste zanglessen. Toen ze een paar jaar later een video zag van Puccini’s La Bohème leed het voor haar geen twijfel dat ze operazangeres wilde worden. Ze studeerde onder meer bij de legendarische zangeres Marilyn Horne en was de jongste winnaar van de door haar beheerde Foundation. Op haar zestiende maakte ze haar debuut bij de Palm Beach Opera in Florida. In de loop van de jaren won ze een groot aantal concoursen waaronder de Richard Tucker Music Foundation Award in 2017 en de Beverly Sills Artists Award in 2018.

 

Momenteel is Nadine Sierra één van de meest gevraagde operasterren van deze tijd. Ze zong bij alle wereldberoemde operagezelschappen waaronder de Metropolitan Opera in New York, La Scala in Milaan, de Staatsoper Berlin en Covent Garden in Londen. In de concertzaal trad ze onder meer op met het Philadelphia Orchestra en de Berliner Philharmoniker. Haar in 2022 uitgekomen cd Made For Opera met operafragmenten van Donizetti, Verdi en Gounod kreeg alom lovende kritieken.

 

Nadine Sierra kijkt soms kritisch naar moderne ensceneringen van opera:

De kracht van opera is de opera zelf en niet het concept van anderen. Als je je eigen stempel probeert te drukken op iets wat geniaal is, loop je het risico te verliezen.

Citaat uit Première Loge november 2021.