Orkesten
Simone Rubino

Simone Rubino

Slagwerk

Simone Rubino

De in Turijn geboren Italiaanse slagwerker Simone Rubino kreeg zijn opleiding deels in Italië en deels in Duitsland waar hij aan de Hochschule für Musik und Theater in München studeerde. Hoe getalenteerd hij is, blijkt wel uit zijn overtuigende winst van het ARD Musikwettbewerb in 2014. En dat was nog maar één van de vele prijzen die hij won. Hij kreeg uitnodigingen van beroemde orkesten als het Münchner Philharmoniker, het Orchestre Philharmonique de Monte-Carlo en de Berliner Philharmoniker. Componisten als Adriano Gaglianello en Avner Dorman schreven composities voor hem. Met het stuk Frozen in Time van laatstgenoemde ging hij uitgebreid op tournee door Duitsland en Amerika.

Naast optredens met orkesten geeft Simone Rubino ook veel solorecitals. Dit bracht hem in grote zalen over de hele wereld. Ook maakte hij furore met het Esegesi Percussion Quartet. Zijn eerste cd Immortal Bach getuigt van zijn grote veelzijdigheid waarop hij, onder andere, een arrangement van Bachs Cellosuite nr. 3 combineert met composities van Xenakis en John Cage.

Simone Rubino ziet een grote toekomst voor de slagwerkers en de slagwerkmuziek: ‘De techniek van het slagwerkspel is nog niet volledig ontwikkeld. We ontdekken steeds iets nieuws. Nu is slagwerk nog een relatief jong instrument, maar over een paar jaar is het misschien net zo gewoon als viool.’