Orkesten
Sorin Orcinschi

Sorin Orcinschi

Contrabas

Sorin Orcinschi

Sorin Orcinschi begon contrabas te studeren op 14-jarige leeftijd in Roemenië. Na zijn studie in Roemenië kreeg hij een stipendium in Duitsland aan de Muziekacademie te Karlsruhe bij professor Wolfgang Güttler, waar hij in 2003 cum laude afstudeerde.

Sorin was stipendiaat bij Villa Musica en werkte samen met o.a. Krzystof Penderecki, Arnold Steinhardt, Georg Faust en Martin Ostertag. Tijdens zijn studie in Duitsland speelde hij bij de Junge Deutsche Philharmonie, Junge Europa Philharmonie en het Mahler Chamber Orchestra. Hij was ook lid van contrabas-ensemble ‘The Geatles’.

Van 2002 tot 2007 was Sorin contrabassist bij het Noord Nederlands Orkest. Hij werkte tevens samen met andere Nederlandse orkesten, zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Nederlandse Radio Kamer Filharmonie. Naast zijn positie in het Nederlands Philharmonisch Orkest is Sorin werkzaam als hoofdvakdocent contrabas klassiek en vakmethodiek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij gaf masterclasses in o.a. Nederland, Frankrijk , Roemenië en Italië en speelde met kamermuziekensembles op verschillende internationale festivals. 

In het buitenland werkte Sorin als aanvoerder met orkesten zoals SWR Radio Symphonie Orchester in Duitsland, Basque National Orchestra in Spanje, Gulbenkian Orchestra in Portugal en het Monte Carlo Philharmonic Orchestra in Monaco. In seizoen 2017 - 2018 was hij solocontrabassist van het Radio Symphonie Orchester in Wenen.

Hij soleerde bij orkesten als het Monte Carlo Philharmonic Orchestra, Brasov Philharmonic Orchestra en George Enescu Philharmonic Orchestra, maar ook met ensembles van het Nederlands Philharmonisch Orkest.