Agenda
Debussy, De Falla en Ravels Boléro

Nederlands Philharmonisch Orkest

Debussy, De Falla en Ravels Boléro

za 3 okt 2020 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
zo 4 okt 2020 14:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Dit concert ademt de sfeer van een zomerse Spaanse nacht. Het Nederlands Philharmonisch Orkest neemt ons samen met pianist Javier Perianes mee de nacht in met muziek van Manuel De Falla. Als afsluiter klinkt de opzwepende Boléro van Ravel.

Ravels Boléro

Met de vurige en opzwepende Boléro keert Ravel terug naar zijn Spaanse wortels. De componist was zelf bepaald geen liefhebber van het werk, en vroeg zich meermaals af waarom het zo populair was. Het gehele werk is gebaseerd op één melodie, en werkt langzaam toe naar een climax. Maar dit relatief simpele idee is misschien wel de grote kracht van Boléro, dat inmiddels met afstand Ravels meest geliefde werk is.

Het voordeel van een serie

Dit concert is voordelig te bestellen in de series Geliefde klassiekers, Groots en symfonisch en De zondagmatinee.

Bekijk series

Javier Perianes speelt De Falla

De Spaanse pianovirtuoos Javier Perianes trekt ons samen met dirigent Adrien Perruchon de zwoele nacht in, naar de zoet geurende Spaanse tuinen gezien door de ogen van De Falla. De pianopartij in Nachten in de tuinen van Spanje is virtuoos, maar zelden dominant. Veel vaker vormen het orkest en de pianist een eenheid. De Falla’s werk door Javier Perianes belooft een intieme concertervaring te worden: muziek die je de Hollandse herfst even helemaal doet vergeten.

Anderen bekeken ook deze concerten