Agenda
Het Nederlands Kamerorkest met Brad Mehldau

Nederlands Kamerorkest

Het Nederlands Kamerorkest met Brad Mehldau

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

Met jazzgrootheid Brad Mehldau, minimal music van Philip Glass en muziek uit de moderne filmklassieker There Will Be Blood vindt het Nederlands Kamerorkest onder leiding van Clark Rundell nieuwe raakvlakken tussen klassieke muziek, jazz en filmmuziek.

Jazzpianist Brad Mehldau

Weinig muzikanten hebben zo’n stempel gedrukt op de jazz van nu als pianist en Grammy Award winnaar Brad Mehldau. Als solopianist en met het Brad Mehldau Trio behoort hij al decennia tot de absolute top van de jazzwereld. Zijn zoektocht naar nieuwe uitdagingen op het snijvlak tussen klassiek en jazz leidde in 2018 tot een filmisch pianoconcert dat nu al een echte publiekslieveling is geworden.

There Will Be Blood suite van Greenwood

In de film There Will Be Blood, een historisch drama over hebzucht en geloof, speelt de ijzersterke muziek van Radiohead-gitarist Jonny Greenwood een belangrijke rol. Velen noemden de soundtrack dé kanshebber voor een Oscar, als Greenwood niet ook gebruik had gemaakt van eerder uitgebracht eigen materiaal en muziek van Philip Glass. Ook tijdens dit concert wordt Greenwoods muziek gecombineerd met de minimal music van Glass: de Symfonie nr. 3 voor strijkers is sfeervol, spannend en filmisch.

Beluister hieronder de podcast met Brad Mehldau

Anderen bekeken ook deze concerten