Gastdirigenten en solisten

Geboren in Houston in 1966 werd dirigent John Axelrod al op 16-jarige leeftijd toegelaten als leerling van Leonard Bernstein.

In eerste instantie was de fluit het muzikale pad waarop Karel Deseure zich begaf. Hij sloot daarin met onderscheiding zijn opleiding af aan het Conservatorium van Antwerpen.

Naar zijn eigen zeggen kwam James Gaffigan niet uit een bijzonder muzikale familie. Er stond een piano en hij kreeg wat muzieklessen, maar het waren vooral partituren die hem interesseerden.

De fascinatie voor het dirigeren zat er bij de Russische dirigent Stanislav Kochanovsky al vroeg in: ‘Ik was 11 toen ik in het Mariinsky Theater één van de knapen zong in Die Zauberflöte.

Otto Tausk studeerde aanvankelijk viool, maar legde zich naderhand toe op orkestdirectie. Hij volgde zijn opleiding bij onder anderen Jurjen Hempel en Jonas Aleksa.

‘Hij is een openbaring op het podium’, en ‘De nog jonge maestro maakte diepe indruk met de rust en gevoeligheid waarmee hij de schoonheid en de kracht van de muziek overbracht.’ Twee korte typering

Hij is geboren in Polen, maar groeide op in Portugal.

Deel